Ferides d’un temps passat…
Ferides d’un temps passat…, originalmente cargada por manelanzon.

Plaça de Sant Felip Neri.
La plaça Sant Felip Neri es troba en ple centre del barri gòtic de Barcelona i, encara que pugui semblar mentida, és un dels llocs més tranquils de la Ciutat Comtal, només s’escolta el lent degoteig de la font que hi ha en el centre de la plaça.

Sol oblidar-se que en aquest lloc en l’època de la Santa Inquisició es trobava la Presó dels Renegats. El centre de la plaça es coneixia com el Fossar dels Condemnats on s’enterraven als presoners que eren condemnats a la forca en l´època que les execucions eren espectacles públics i cruels (i quan no ho són?).

Durant la desastrosa Guerra (in) Civil espanyola es van utilitzar mètodes mai utilitzats fins ara: el bombardeig de la població civil mitjançant l’aviació per atemorir a la població i aterroritzar la rereguarda republicana com va quedar palesa a Gernika i altres ciutats.

El 30 de gener de 1938, l’Aviació de la Legió Italiana ataca la ciutat de Barcelona des de les 9 del matí fins a les 11 i 20 minuts ininterrompudament, convertint la vida dels ciutadans en un veritable calvari, l’aviació sense pietat bombardeja i metralla als civils que intenten protegir-se en els refugis antiaeris. La plaça de Sant Felip Neri també és atacada i en el primer atac s’atén als primers ferits i es busca un refugi per a allotjar als nens/es de la llar d´infants, els allotgen en un soterrani…, les sirenes tornen a escultar-se i aquesta vegada el desastre serà total, el soterrani s’enfonsa com a conseqüència del bombardeig morint 42 persones de les quals pràcticament la meitat eren infants, només queda en peus la façana de l’església. Actualment una placa recorda el tràgic succés.

Font
http://historiesdeviatger.blogspot.com/2010/02/placa-de-sant-felip-neri.html

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s